Piec kuchenny - tradycja, prestiż i nowoczesność.

Zielona Góra
Odświeżone: Wtorek, 14 Styczeń, 2025  22:29

Szczegóły ogłoszenia

  • Kategoria: Ogrzewanie / Piece i kominki
  • Stan:Nowe

Opis oferty

Czy tradycyjny piec kuchenny może mieć zastosowanie w nowoczesnych domach energooszczędnych z mechaniczną wentylacją z odzyskiem ciepła (rekuperacją)? Nie tylko może, ale przewyższa inne urządzenia grzewcze jakością, użytecznością, efektywnością i sprawnością. Posiada zamkniętą komorę spalania (bezpośredni dopływ powietrza z zewnątrz, więc nie zakłóca właściwego bilansu powietrza wewnątrz domu), palenisko bezrusztowe z podwójnym przeszkleniem z zawsze czystą szybą, a do tego może być wyposażony w jeden lub dwa wymienniki wodne do CO. W zależności od posiadania ilości wymienników wodnych, może ogrzewać powierzchnie 75 m2 i 150 m2. Poprzez bufor, może współpracować z pompą ciepła, kotłem gazowym lub na pellet. Powstająca energia cieplna w palenisku, gromadzona jest w pojemnej masie ceramicznej i później wolno oddawana w czasie (powyżej 12 godzin) - poprzez przyjemnie rozgrzane powierzchnie ceramiczne kuchni - do pomieszczenia, w postaci zdrowego promieniowania podczerwonego (przyjaznego także dla alergików). Do tak rozgrzanej kuchni, przyjemnie jest przylgnąć, a nawet się przytulić. Temperatura w pomieszczeniach jest stabilna, a nie rozchwiana, jak przy tanim kominku konwekcyjnym. Nie ma też efektu przegrzania przestrzeni wokół niej. Długotrwałą i stabilną pracę urządzenia, i systemu grzewczego, zapewnia duża pojemność cieplna masy kumulacyjnej i automatyka, bo kuchnia może pracować w trybie automatycznym lub manualnym. W trybie automatycznym rozpalamy ogień w palenisku, wciskamy na centralce „start”, a automatyka steruje za nas procesami palenia, przy zawsze czystej szybie i wysokiej sprawności. Jest bardzo bezpieczna w użytkowaniu, gdyż sterownik nie pozwala popełniać błędów. Obsługa takiej kuchni jest łatwa, przyjemna i komfortowa. Jest na drewno (także iglaste!) i brykiety drzewne. Przy paleniu brykietami drzewnymi, nie musimy nawet rąbać drewna i go sezonować. Kupujemy je, wkładamy do paleniska, a automatyka sama dalej w nim pali, bez naszego dozoru. Możliwe palenie tylko 2 razy dziennie (rano i wieczorem), gdyż energia z drewna kumuluje się w ceramice, a nie ucieka do komina. Dzięki temu, jej rozgrzane ściany nigdy nie stygną. Posiada konstrukcję zapewniającą całkowite i zupełne spalanie drewna (także z wymiennikami wodnymi), przy minimalnej emisji spalin (zero dymu z komina) i zawsze czystych szybach. Nie truje środowiska. Spełnia wymagania Ekoprojektu i surowe normy europejskie (od stycznia 2022 r. każdy nowo wybudowany piec, kuchnia lub kominek musi być zgodny z Ekoprojektem 2022). Przeznaczona jest do budowy stabilnych hybrydowych nowoczesnych instalacji grzewczych (akumulacja+woda+DGP), dostosowanych do indywidualnych potrzeb, będąc przy tym doskonałym urządzeniem kuchennym i ekologicznym źródłem ciepła. Piekarnik, wyłożony szamotem, rozgrzewa się do ponad 300 stopni C! Z łatwością piecze pizze i chleby. Nie ma innego urządzenia grzewczego, które by tak efektywnie i wszechstronnie wykorzystywało energię cieplną. Ona jedna posiada w sobie sumę zalet wszystkich innych dostępnych urządzeń na paliwa stałe. Piec kuchenny, zamiast płaszcza kaflowego, może posiadać przyjemnie rozgrzane szamotowe ściany o strukturze surowego betonu lub drewna, ściany tynkowane gładkie lub na styl starej polepy, obłożone kamieniem, cegłą lub spiekami kwarcowymi, ściany szamotowe malowane farbami dekoracyjnymi o szerokiej palecie efektów wizualnych i inne. Wszystkie wersje ścian wypromieniowują ciepło w sposób stabilny i zrównoważony. Dobrze zaprojektowany piec może być ozdobą kuchni rustykalnej, jak i tworzyć futurystyczne kompozycje wpisane w awangardowe wnętrza. Żywy ogień pod płytą jest niezbędny do przygotowania najsmakowitszych dań z zachowaniem wartości zdrowotnych. Może posiadać wężownicę do przygotowywania ciepłej wody użytkowej. Zabudowa kuchni może być rozszerzona o płytę indukcyjną lub ceramiczną plus piekarnik elektryczny. W obszernych izbach budowane są kompleksy kaflowe, z piecem kuchennym, piecem do pizzy, pokojowym piecem kaflowym z ogrzewanym przypieckiem i ogrzewaną platformą do spania. Jest to samowystarczalny zestaw, obywający się bez elektryczności i niezależny od kaprysów pogody. To gwarancja ekologicznego bezpieczeństwa energetycznego każdej rodziny, zmniejszająca zależność od zewnętrznych dostaw surowców energetycznych. Opał łatwo dostępny z lokalnych lasów. Piece kuchenne stawiamy na terenie całego kraju. Wykonujemy indywidualne projekty. Posiadamy kafle z 20 kaflarni z całej Europy. Więcej informacji pod telefonami: 68 3273341, 606 - pokaż numer telefonu - i na stronie internetowej firmy https://salonsobkowiak.pl/uslugi.php
Sprawdź zainteresowanie tym ogłoszeniem
Wyświetlenia
Data dodania
Ostatnio widziany
Obserwujących
Wysłane zapytania
Odsłony telefonu
Wyślij wiadomość

Wyślij wiadomość

Konto firmowe
Na Lento.pl od 10 gru 2010
Odpowiada szybko
Strona użytkownika
  • Wypromuj
  • Zgłoś naruszenie
  • Drukuj ulotkę
  • Edytuj/usuń
Wyczyść historię

Udostępnij ogłoszenie

Udostępnij na FacebookUdostępnij na X Kopiuj link do ogłoszenia

Dodaj notatkę

Opis musi być krótszy niż 250 znaków